Klik "LIKE" jika suka TUK KIYAI: ISU SEMASA

Klik "IKUT" untuk teman TUK KIYAI

Sembang & Pesanan

http://tokkiyai.freeshoutbox.net/

CERITA/BERITA TERKINI

Pelajar pintar UPSR ini sudah nikah di Thailand

Label:

Saya petik:

[TMI] KUALA LUMPUR, 14 April — Pelajar pintar yang pernah menghilangkan diri, Halimaton Abdul Rashid, 16, dikatakan telah bernikah dengan teman lelakinya, Adam di selatan Thailand minggu lalu.

Perkembangan terbaru itu dilaporkan merunsingkan keluarga terutama ibunya, Normah Abdul Mutalib, 45, yang terkejut dengan tindakan Halimaton.

“Dia telah bernikah dengan pemuda tersebut di selatan Thailand minggu lalu dan kini tinggal bersama di Langkawi,” kata Normah dipetik Utusan Malaysia hari ini.

Normah, yang ditemui di Baling berkata, perkara itu dimaklumkan sendiri oleh pelajar tingkatan empat tersebut ketika menghubungi keluarganya tiga hari lalu selepas dia menghilangkan diri buat kali kedua baru-baru ini.

Pada 22 Mac tahun lalu, Halimaton yang memperoleh 5A dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2007, menyebabkan kegemparan apabila didapati hilang dari rumah kakaknya di Bandar Puteri Jaya, Sungai Petani sebelum ditemui tinggal bersama teman lelakinya di Langkawi. 

Selepas dipujuk, Halimaton berjaya dibawa pulang ke pangkuan keluarga dan diletakkan di bawah pengawasan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Difahamkan keluarga Halimaton telah menemui anak dan 'menantunya' hasil kerjasama Umno Baling bagi menyelesaikan masalah yang berlaku antara mereka.

P/S: Nasi sudah jadi bubur....

Comments (2)

Biarlah kalau dia dah bernikah. Lebih baik dia bernikah drp dia asyik melarikan diri.

Dari ibu bapa keluarga msyarakat dan negara telah cuba berusaha segala yg terbaik utknya.

Tpi dia ttp memilih jlnya sndiri. Munkin itulah taqdir laluan hidupnya yg telah ditentukan ilahi.

Melihat ratusan ribu jumlah anak tak sah taraf adalah lebih baik dia bernikah.

kami kat sini panas je dok dgr dia pintar...pintar nye sbb soklan upsr bocor thn dia..mmg ramai yg dpt 5A...tapi kalau tgkkan performance form 1 until form 3 very bad...result pmr lagi la hampeh....not only the result,adab pun xde...cakap main lepas...biadap dgn guru,suka cr pasal dgn kwn...adoiyai...budak ni masalah lor!!!

Pelajar pintar UPSR ini sudah nikah di Thailand
Khamis, April 14, 2011 | Author: Tuk Kiyai
Saya petik:

[TMI] KUALA LUMPUR, 14 April — Pelajar pintar yang pernah menghilangkan diri, Halimaton Abdul Rashid, 16, dikatakan telah bernikah dengan teman lelakinya, Adam di selatan Thailand minggu lalu.

Perkembangan terbaru itu dilaporkan merunsingkan keluarga terutama ibunya, Normah Abdul Mutalib, 45, yang terkejut dengan tindakan Halimaton.

“Dia telah bernikah dengan pemuda tersebut di selatan Thailand minggu lalu dan kini tinggal bersama di Langkawi,” kata Normah dipetik Utusan Malaysia hari ini.

Normah, yang ditemui di Baling berkata, perkara itu dimaklumkan sendiri oleh pelajar tingkatan empat tersebut ketika menghubungi keluarganya tiga hari lalu selepas dia menghilangkan diri buat kali kedua baru-baru ini.

Pada 22 Mac tahun lalu, Halimaton yang memperoleh 5A dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2007, menyebabkan kegemparan apabila didapati hilang dari rumah kakaknya di Bandar Puteri Jaya, Sungai Petani sebelum ditemui tinggal bersama teman lelakinya di Langkawi. 

Selepas dipujuk, Halimaton berjaya dibawa pulang ke pangkuan keluarga dan diletakkan di bawah pengawasan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Difahamkan keluarga Halimaton telah menemui anak dan 'menantunya' hasil kerjasama Umno Baling bagi menyelesaikan masalah yang berlaku antara mereka.

P/S: Nasi sudah jadi bubur....
|
This entry was posted on Khamis, April 14, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 komen:

On 14 April 2011 2:35 PTG , Tanpa Nama berkata...

Biarlah kalau dia dah bernikah. Lebih baik dia bernikah drp dia asyik melarikan diri.

Dari ibu bapa keluarga msyarakat dan negara telah cuba berusaha segala yg terbaik utknya.

Tpi dia ttp memilih jlnya sndiri. Munkin itulah taqdir laluan hidupnya yg telah ditentukan ilahi.

Melihat ratusan ribu jumlah anak tak sah taraf adalah lebih baik dia bernikah.

 
On 24 Mei 2011 12:52 PG , Tanpa Nama berkata...

kami kat sini panas je dok dgr dia pintar...pintar nye sbb soklan upsr bocor thn dia..mmg ramai yg dpt 5A...tapi kalau tgkkan performance form 1 until form 3 very bad...result pmr lagi la hampeh....not only the result,adab pun xde...cakap main lepas...biadap dgn guru,suka cr pasal dgn kwn...adoiyai...budak ni masalah lor!!!