Klik "LIKE" jika suka TUK KIYAI: ISU SEMASA

Klik "IKUT" untuk teman TUK KIYAI

Sembang & Pesanan

http://tokkiyai.freeshoutbox.net/

CERITA/BERITA TERKINI

Gadis Melayu ini BANGGA hilang dara

Label:

Saya petik:

[HM] KUALA LUMPUR: Pengakuan ‘berani mati’ seorang remaja perempuan berusia 14 tahun yang berbangga kehilangan dara di blog miliknya menyebabkan dia dikecam hebat pengguna Internet sejak beberapa hari lalu.

Remaja itu dipercayai memaparkan pengakuan beraninya di blog pada Disember 2010, namun baru-baru ini secara tiba-tiba popular apabila tulisannya diulas beberapa blog lain selain laman sosial facebook dan twitter.

Menerusi tulisan blognya, remaja itu mendedahkan dia pernah melakukan hubungan seks dan pengakuannya itu adalah satu kejujuran. Malah, dia juga tidak kisah dengan tanggapan orang lain.

Malah akaun khusus facebook turut dibuka pihak tertentu untuk memberi maklum balas, sebahagian besar mengecamnya, namun ada juga memihak kepada remaja itu.

Pada mulanya, remaja Melayu yang mendakwa tinggal di Puchong berani membalas kecaman yang dilemparkan kepadanya dan bersikap tidak mempedulikan ratusan komen negatif pembaca.

Bagaimanapun, dia akhirnya memadam pengakuan beraninya itu kelmarin, mungkin akibat tertekan. Harian Metro cuba menghubungi remaja itu menggunakan facebook dan twitter, tetapi gagal. 
=============================================
Petikan daripada blog adinda evans.

"ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita adeMARUAH DIRI ! thankyou :)"
 

P/s: Punah jahanam anak Melayu!!

Comments (6)

Siapa nama dia? Aku cuba cari blog dia tak jumpa. Teruknya anak remaja Melayu sekarang. Ya Allah :(

Inilah melayu hasil didikan Umno celaka yang dari dulu,kini dan selama-lamanya menyesatkan umat Islam. Gua rasa rasa gadis ini mungkin anak ahli Umno celaka.

Kenapa nk cover muka budak ni kalo dia seniri tak reti nk jaga nama baik keluarga walaupun dia rasa nama baik diri sendiri dia x perlu jaga? mak ayah dia tahu ke bdk ni dh rosak mcm ni? umur baru hingusan dh pandai nk buat yang x senonoh mcm ni, n worse, bangga for it? kalo gini la yg dikatakan "ada maruah" oleh budak2 zaman skang, nampaknya anak2 sy sy akan bg home-school aje lah, drpd dibiarkan rosak dengan kawan2 yang perangai seburuk Nadia Elliza ni....bila dh maruah pun di letak taraf macam sampah at 14yo, sy tatau la bila dh besar panjang ade duit seniri ape la bdk ni nk buat lg....pelapis GRO la ni kot....Tunku Abd Rahman pasti menangis berguling-guling apabila hasil penat lelah dia memerdekakan Malaysia membuahkan hasil yang sebegini....

Jujur?hehehe..
Ini bukan jujur tp bodoh..
Aib org jgn dibuka lagikan pula aib sendiri..bodoh!!!
Zina Allah larang,buka aib pun Allah larang..
Klu buat pengakuan atas rasa berdosa,soal lain la klu dh rasa diri nk bertobat atas dosa tuh,
ne buat pengakuan dgn rasa bangga..
Adus..
Ini la akibat beriman dgn terma "Hipokrit"..
Klu mengaku,maknanya x Hipokrit..
Klu disimpan jd Hipokrit..
Berjaya sgt dh Dajjal perbodohkan manusia..
Enjoy la your hipo life...

ohhhhh budak ni...da tgok blog dye..bnyk tles isi hati dye cm diari tu la..tk sgka ye smpai harian metro hubungi dye....nk pemes kottt...

grrr bodoh toi.klu nk jujur pon jgn lh bka aib

Gadis Melayu ini BANGGA hilang dara
Sabtu, Jun 04, 2011 | Author: Tuk Kiyai
Saya petik:

[HM] KUALA LUMPUR: Pengakuan ‘berani mati’ seorang remaja perempuan berusia 14 tahun yang berbangga kehilangan dara di blog miliknya menyebabkan dia dikecam hebat pengguna Internet sejak beberapa hari lalu.

Remaja itu dipercayai memaparkan pengakuan beraninya di blog pada Disember 2010, namun baru-baru ini secara tiba-tiba popular apabila tulisannya diulas beberapa blog lain selain laman sosial facebook dan twitter.

Menerusi tulisan blognya, remaja itu mendedahkan dia pernah melakukan hubungan seks dan pengakuannya itu adalah satu kejujuran. Malah, dia juga tidak kisah dengan tanggapan orang lain.

Malah akaun khusus facebook turut dibuka pihak tertentu untuk memberi maklum balas, sebahagian besar mengecamnya, namun ada juga memihak kepada remaja itu.

Pada mulanya, remaja Melayu yang mendakwa tinggal di Puchong berani membalas kecaman yang dilemparkan kepadanya dan bersikap tidak mempedulikan ratusan komen negatif pembaca.

Bagaimanapun, dia akhirnya memadam pengakuan beraninya itu kelmarin, mungkin akibat tertekan. Harian Metro cuba menghubungi remaja itu menggunakan facebook dan twitter, tetapi gagal. 
=============================================
Petikan daripada blog adinda evans.

"ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita adeMARUAH DIRI ! thankyou :)"
 

P/s: Punah jahanam anak Melayu!!
|
This entry was posted on Sabtu, Jun 04, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 komen:

On 4 Jun 2011 2:03 PTG , Tanpa Nama berkata...

Siapa nama dia? Aku cuba cari blog dia tak jumpa. Teruknya anak remaja Melayu sekarang. Ya Allah :(

 
On 4 Jun 2011 2:53 PTG , Gerakan Anti Najib/Rosmah berkata...

Inilah melayu hasil didikan Umno celaka yang dari dulu,kini dan selama-lamanya menyesatkan umat Islam. Gua rasa rasa gadis ini mungkin anak ahli Umno celaka.

 
On 4 Jun 2011 6:11 PTG , Diyana berkata...

Kenapa nk cover muka budak ni kalo dia seniri tak reti nk jaga nama baik keluarga walaupun dia rasa nama baik diri sendiri dia x perlu jaga? mak ayah dia tahu ke bdk ni dh rosak mcm ni? umur baru hingusan dh pandai nk buat yang x senonoh mcm ni, n worse, bangga for it? kalo gini la yg dikatakan "ada maruah" oleh budak2 zaman skang, nampaknya anak2 sy sy akan bg home-school aje lah, drpd dibiarkan rosak dengan kawan2 yang perangai seburuk Nadia Elliza ni....bila dh maruah pun di letak taraf macam sampah at 14yo, sy tatau la bila dh besar panjang ade duit seniri ape la bdk ni nk buat lg....pelapis GRO la ni kot....Tunku Abd Rahman pasti menangis berguling-guling apabila hasil penat lelah dia memerdekakan Malaysia membuahkan hasil yang sebegini....

 
On 4 Jun 2011 11:33 PTG , Tanpa Nama berkata...

Jujur?hehehe..
Ini bukan jujur tp bodoh..
Aib org jgn dibuka lagikan pula aib sendiri..bodoh!!!
Zina Allah larang,buka aib pun Allah larang..
Klu buat pengakuan atas rasa berdosa,soal lain la klu dh rasa diri nk bertobat atas dosa tuh,
ne buat pengakuan dgn rasa bangga..
Adus..
Ini la akibat beriman dgn terma "Hipokrit"..
Klu mengaku,maknanya x Hipokrit..
Klu disimpan jd Hipokrit..
Berjaya sgt dh Dajjal perbodohkan manusia..
Enjoy la your hipo life...

 
On 6 Jun 2011 5:21 PTG , usrati_jannati berkata...

ohhhhh budak ni...da tgok blog dye..bnyk tles isi hati dye cm diari tu la..tk sgka ye smpai harian metro hubungi dye....nk pemes kottt...

 
On 12 Jun 2011 2:52 PG , suzie rahman berkata...

grrr bodoh toi.klu nk jujur pon jgn lh bka aib